Skip to content
030 22 72 651 info@welkin.nl

Gegeven door docenten van Welkin Kinesiologie College

Stress Release 5

Beperkende overtuigingen | Stress Release 5
Vanaf onze geboorte worden we op vele manieren geprogrammeerd. Vaak zorgt deze programmering voor rust, houvast en zekerheid. Maar regelmatig worden dit beperkende overtuigingen. Enkele voorbeelden daarvan zijn: “ik moet het iedereen naar de zin maken ”, “mannen moeten sterk zijn ”, “het is noodzakelijk om alles goed te doen ”. Deze beperkende overtuigingen remmen niet alleen je ontwikkeling maar kunnen ook zorgen voor het ontstaan van ziektes. Er blijkt een relatie te bestaan tussen een patroon en ziektebeeld. De cursus leert je ze te ontdekken en op te ruimen. Meer informatie over de cursus, de planning en kosten vind je op de website welkinkinesiologiecollege.nl. 

Voeding en middelen testen

Voeding en middelen testen
Deze cursus schenkt niet alleen aandacht aan de voedingsmiddelen (echte voeding of supplementen) die je lichaam doorgaans en in specifieke situaties nodig heeft maar leert je tevens alles over het kinesiologisch werken met verschillende soorten testdozen. Als je hebt uitgezocht wat je lichaam nodig heeft, leer je tevens onderzoeken of het deze stoffen wel kan verdragen en of het daadwerkelijk nodig is deze stoffen in te nemen. Meer informatie over de cursus, de planning en kosten vind je op de website welkinkinesiologiecollege.nl. 

Omgaan met tegenslagen

Omgaan met tegenslagen
Hoe ga jij eigenlijk om met de tegenslagen die je op je pad tegenkomt? Verstop je je? Of ga je er op af? Wat is je strategie, jouw patroon? Tijdens deze cursus kijken we naar zaken als persoonlijkheid, overtuigingen, incasseringsvermogen, weerbaarheid en nog veel meer. De cursus biedt qua technieken en methoden een aanvulling op de cursus Stress Release 1-2 en dus veel mogelijkheden tot persoonlijke groei! Meer informatie over de cursus, de planning en kosten vind je op de website welkinkinesiologiecollege.nl. 

Acht extra meridianen

8 extra meridianen
Deze 8 meridianen vervoeren ancestrale energie en reguleren het energieniveau in de bekendere orgaanmeridianen (hart, long, nier, etc.). Met prachtige namen als bijvoorbeeld “Zee van Yang ” balanceren ze op een fundamenteel niveau de energie. Dat maakt dat de technieken die je tijdens de cursus leert, goed kunnen worden ingezet bij klachten die al langere tijd bestaan. Meer informatie over de cursus, de planning en kosten vind je op de website welkinkinesiologiecollege.nl. 

Gegeven door Wayne Topping in Nederland | Engelstalig

Allergieën - herkennen en overwinnen

Allergieën herkennen en overwinnen
Het hebben van intoleranties en/of allergieën is niet alleen vervelend maar soms zelfs levensbedreigend. Heel veel mensen zien op tegen het voorjaar omdat dan het “hooikoorts-seizoen” weer begint. Intoleranties en allergieën kunnen ontstaan door stress, uitgeputte bijnieren, voedingstekorten, te weinig water drinken en meer. Tijdens deze cursus leer je maar liefst zes verschillende methoden om er achter te komen voor welke voeding, voedingsstoffen en omgevingsfactoren je gevoelig bent. Vijftien oorzaken die voor vele allergieën verantwoordelijk zijn. En acht verschillende manieren om enkelvoudige allergieën te balanceren. Meer informatie over de cursus, de planning en kosten vind je op de website welkinkinesiologiecollege.nl. 

Biokinesiologie voor gevorderden

Biokinesiologie voor gevorderden
Je leert werken met 20 LAN reflexpunten die zich op het hoofd bevinden en die zijn verbonden met de craniale zenuwen, de 12 orgaanmeridianen en de 8 extra meridianen. Het lesboek Quick Ready Reference kun je zien als een soort lichaamsatlas die door stress aangedane fysieke locaties prijs geeft. Heel vaak worden deze plekken (dieper liggende spiertjes, onbereikbare pezen, etc.) dan pas herkend door de client en vallen de aangereikte diepe emoties op hun plek. Nu kan herstel plaatsvinden. Meer informatie over de cursus, de planning en kosten vind je op de website welkinkinesiologiecollege.nl. 

Het spijsverteringsstelsel

Het Spijsverteringstelsel
Heel veel klachten waarmee mensen naar de huisarts gaan zijn klachten aan het spijsverteringstelsel. We kunnen er van uitgaan dat het zeer waarschijnlijk is dat je als kinesioloog soortgelijke cliënten zult krijgen in je praktijk. Tijdens deze 2 daagse cursus onderzoeken we het gehele spijsverteringstraject van “mond tot kont”, hoe het functioneert, of niet en wat we er aan kunnen doen. Zodat je in staat bent het boeren, winden laten en borrelen van je client te kunnen interpreteren en ze een simpele uitleg kunt geven over wat er gebeurt en hoe ze er in het dagelijks leven iets aan kunnen veranderen.

Gewichtsmanagement

Gewichtsmanagement
Tijdens deze cursus leer je de verborgen factoren kennen die ervoor zorgen dat mensen geen gewicht verliezen. Begrijp je waarom iedereen in onze cultuur die gewicht wil verliezen, elke dag dingen doet die er eigenlijk voor zorgen dat men aankomt. Je leer begrijpen waarom mensen eten als ze géén honger hebben. En je leert op kinesiologie gebaseerde technieken om gewichtsmanagement te ondersteunen en passende veranderingen door te voeren in levensstijl en voedingspatroon. Meer informatie over de cursus, de planning en kosten vind je op de website welkinkinesiologiecollege.nl. 

Overwin verslavingen

Overwin verslavingen
Ben je ’s ochtends pas aanspreekbaar nadat je eerst een beker koffie hebt gedronken? Of word je chagerijnig als de chocola op is, net op het moment dat je ging zitten voor een momentje “me time”? Deze cursus leert je de verborgen oorzaken van verslavingen, hunkering naar voedsel, dwangmatig eten en overeten te herkennen. Ook leer je specifieke technieken om te stoppen met roken en om verslavingen aan suiker, cafeïne, chocolade, alcohol en tranquillizers te beëindigen. Meer informatie over de cursus, de planning en kosten vind je op de website welkinkinesiologiecollege.nl. 

Back To Top