Skip to content
030 22 72 651 info@welkin.nl

Grondlegger Wellness Kinesiologie: Wayne Topping

Wayne Topping is wereldwijd bekend als expert en grondlegger van Wellness Kinesiologie. Hij heeft inmiddels in 22 landen workshops gegeven op het gebied van Wellness Kinesiologie, Touch for Health, Edu-Kinesiologie (Brain Gym) en andere holistische programma’s.  Veel instructeurs zijn door hem opgeleid en trainen in alle uithoeken van de wereld zoals bijvoorbeeld Zimbabwe, Brazilië, Schotland, India, Japan, Rusland en Ierland

Doctoraat Geologie

Wayne W. Topping, PhD, LMT, behaalde zijn doctoraat geologie aan de Victoria University in Nieuw Zeeland en werkte als hoogleraar geologie in Zuid California.
Ook deed hij archeologisch onderzoek in het Midden Oosten, bestudeerde actieve vulkanen in Nieuw Zeeland en glaciale afzettingen in Antarctica waar Topping Cone naar hem is vernoemd. Maar hij ruilde alles in voor een vakgebied dat hem nog meer fascineerde: holistische geneeswijzen! In 1976 kwam hij in aanraking met Touch for Health. Hij breidde zijn kennis over gezondheid uit door cursussen te volgen op het gebied van anatomie, fysiologie, voeding, Zweedse massage en andere holistische methoden.

Activiteiten

Wayne is een actief mens. Hij is I.K.C. faculty member voor Touch for Health in Rusland en Schotland. Tevens is hij lid van de Touch for Health Kinesiology Association van Noord Amerika, geeft hij regelmatig lezingen op seminars, workshops en kinesiologie conferenties. Hij wordt zeer gewaardeerd om zijn kennis en boeiende verteltrant. In zijn vrije tijd houdt Wayne van wild water raften en bergbeklimmen. Hij heeft veel bergen in Amerika beklommen waaronder Mt. Rainier, Mt. Baker, Mt. Shuksan, Mt. Shasta en de Matterhorn in Zwitserland.

Wayne als docent

Nadat Wayne zich grondig had geschoold merkte hij dat hij het lesgeven mistte. Hij werd instructeur Biokinesiologie, Edu-kinesiologie en Touch for Health. In 1984 richtte hij Topping International Institute op en gaf vorm aan Wellness Kinesiologie waarin hij wereldwijd lesgeeft.

Back To Top