skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl
Applied Physiology (AP) is een kinesiologiestroming die wereldwijd wordt beoefend en onderwezen. De stroming is ontwikkeld door Richard Utt, L.Ac. uit Tuscon, Arizona.

Het pad dat Richard Utt (1950-2011) naar kinesiologie leidde was een levensbedreigende ziekte die hem in 1978 trof. Hij maakte een afspraak bij Dr. Sheldon Deal, een van de chiropractoren die als eersten met Applied Kinesiology bezig waren. Deze chiropractoren werden de “Dirty Dozen” genoemd en werkten samen met Dr. George Goodheart in vele onderzoeken. Door zijn ingenieurs achtergrond  wilde Richard weten hoe het lichaam werkte zoals het werkte. Hij volgde zelf een opleiding in Touch for Health en bekwaamde zich in Applied Kinesiology en ontdekte nieuwe wegen die zeer innovatief waren in het werkveld. Hij ontwikkelde vele cursussen en noemde zijn werk Applied Physiology (AP).

Een van de belangrijkste kenmerken van AP is het Holografisch model. Stel je voor dat je een werkstuk in het platte vlak (lengte en breedte = 2D) maakt. Dit geeft je een bepaald beeld. En stel je dan voor dat je er een derde dimensie aan toevoegt, nl. de hoogte. Er ontstaat dan een completer beeld (3D). Dat gebeurt ook bij de kinesiologisch holografische manier van werken met lichaam en geest. Door bijvoorbeeld twee alarmpunten met elkaar te combineren, zijn we in staat om diepe stress patronen, die zijn opgeslagen in het lichaam, bloot te leggen. De cursussen openen de deur naar een dieper en grondiger manier om toegang te krijgen tot de energiematrix van het lichaam en diepe en blijvende veranderingen te creëren. Het verdiept de principes van zowel fysiologie als Chinese Geneeskunde.
De cursuslijn begint bij de cursussen Agape Quest 1-4.

Adam Lehman

Adam Lehman, En.K. is een van de meest actieve en ervaren instructeurs op het gebied van Applied Physiology.
Hij leert je hoe je een succesvolle carrière kunt ontwikkelen als kinesioloog, jezelf toe te staan je droom waar te maken om verschil te maken in de wereld, door anderen te helpen hun leven te transformeren. Of je nu net begint of een ervaren professional bent, Adam biedt je een veelomvattende opleiding waarbij hij put uit een overvloedige ervaring als trainer.

Gecombineerd met zijn geduld, passie en humor, leert hij je hoe je effectief en efficiënt kunt omgaan met vrijwel iedere uitdaging waarmee een cliënt bij je binnenkomt. Door de meest geavanceerde holistische methodes, zal ook je eigen leven veranderen als je leert hoe je anderen kunt helpen.
Adam is Eigenaar/Directeur van Institute of BioEnergetic Arts & Sciences in Sonoma, California, waar hij praktijk houdt en lesgeeft. Hij geeft veel les in heel Amerika en de rest van de wereld en geeft regelmatig presentaties tijdens professionele conferenties.
Zeker zo belangrijk om te noemen is het feit dat Adam de ontwikkelaar is van de cursussen Holographic Touch for Health. Vind je het werken met Touch for Health ook zo mooi? Maar ben je op zoek naar verdieping? Dan mag je de cursussen Holographic Touch for Health 1 en Holographic Touch for health 2 eigenlijk niet overslaan. Je geeft er balansen mee die nog een stuk dieper werken dan TFH 1 t/m 4, maar ook nog eens sneller zijn uit te voeren.

Kenmerken van Applied Physiology

Er zijn vele technieken en redenen te noemen die AP uniek maken in het werkveld en de Energy Kinesiology. Dit zijn er slechts een paar:

  • het concept van de 7 fasen van stress in relatie tot een spier
  • de uitbreiding van de Chinese 5 elementen naar 7 elementen om het fysieke beter te kunnen integreren in het metafysische
  • een driedimensionele benadering van het lichaam gebaseerd op de holografische theorie. Dit geeft de kinesioloog de mogelijkheid informatie te verzamelen van niet allen een specifieke meridiaan maar ook hoe deze zich verhoudt tot alle andere meridianen
  • AP heeft onderzoek gedaan naar de werking van speciale Meridiaan Stemvorken om zo een krachtige geluidsbalans te bewerkstelligen
  • een eigen gepatenteerd systeem om de 7 grote chakra’s te balanceren met behulp van acupunctuurpunten, stemvorken en kristallen een veelvoud aan technieken die gebaseerd zijn op het holografische systeem
Back To Top